Nyheter

2018-12-25
Daniel

Kära kunder, 

Nu tar vi lite ledigt under jul och nyår och kommer tillbaka under 2019. 

God Jul och Gott nytt år! 

2018-11-12
Daniel

 

Kära kunder,

För att vi ska hinna med att producera alla era ringar före jul så behöver vi ha er beställning senast 10 december.
Vi kan självklart skicka ut lagerringar senare än så, förutsatt att de finns i lager.

God Jul!

2018-05-25
Daniel

På grund av en utlandsresa till en av våra leverantörer mellan den 25 maj och 10 juni så kan jag tyvärr inte leverera några ordrar eftersom jag inte befinner mig i Sverige. Däremot så kommer jag att kunna ta med mig alla beställningar som kommer in under tiden tillbaka till Sverige när jag kommer tillbaka den 10 juni. Leverans av dessa ordrar kommer alltså att ske den 11 juni. Jag ber om ursäkt om ni som en konsekvens av detta får vänta lite längre än normalt.

2017-12-22
Daniel

Kära kunder!

Tack för ett fantastiskt 2017. Vi har sålt fler ringar det här året än vad vi någonsin gjort. Många har gått till våra tappra soldater i Mali, men även en hel del till er som stannat hemma i Sverige.

Nu tar vi helg, och kommer tillbaka igen den 2 januari. Vi kommer att hålla ett öga på mailkorgen även under mellandagarna, men det kommer inte att ske någon tillverkning förrän i januari.

God Jul och Gott Nytt År!

2017-08-30
Daniel

Vi har under en längre tid köpt alla våra frakter direkt på PostNords hemsida för att kunna förbereda alla våra paket så mycket som möjligt innan vi lämnar in dem. Detta går både snabbare och sparar pengar för dig som kund, eftersom en frakt köpt direkt på hemsidan är billigare jämfört med om man betalar hos ombudet.

Tidigare i augusti så lanserade PostNord sitt nya verktyg för att köpa frakt på sin hemsida. I det nya verktyget kan man inte längre köpa brevpostförskott. Det innebär att vi tvingas till att lämna in våra brevpostförskott (vilket är det som flest kunder väljer som alternativ) till ombudet utan att frakten är förbetald. Det innebär inte bara att varje frakt blir 15 kr dyrare, utan skapar också långa köer hos ombudet.

Vi vill be om ursäkt till våra kunder för den försämrade service som PostNords nya verktyg innebär. Vi har börjat titta på nya alternativ för leverans av ringar och även andra betalningsalternativ för att ni ska drabbas i minsta möjligaste mån.

2017-07-10
Daniel

Mellan den 15 - 23:e juli kommer vi att vara tvungna att ta ett kortare uppehåll. Det innebär att jag inte kommer att kunna skicka ut några ordrar under den perioden. Anledningen är att jag ska ner till Holland för att gå Nijmegen-marschen med den svenska delegationen.

Men så fort jag är hemma igen så tar jag tag i de beställningar som kommit in under veckan. Webbutiken kommer att vara öppen som vanligt.

2015-12-17

 

Den sista leveransen med ringar före jul kom till Stockholm i morse. Sen fick den åka till Italien. Tänk den som ändå fick det...

Det innebär att ni som har beställt ringar mellan den 5:e och 15:e december kan behöva vänta någon dag extra på era leveranser. Era ringar borde fortfarande hinna fram till er före jul ändå. Så länge inte DHL skickar ringarna ännu längre bort från Stockholm.

Tracking log

 

Uppdatering 2015-12-17, kl. 19:55

Nu verkar italienarna ha upptäkt att paketet inte ska ligga kvar på en bänk i Livorno och samla damm och är påväg mot Sverige, igen. Förhoppningsvis kommer jag att kunna skicka ut era ringar till er under morgondagen.

Tracking log 

 

Uppdatering 2015-12-18, kl. 11:15

Paketet verkar vara tillbaka i Sverige igen. Men DHL har så klart varit för långsamma i morse för att få ut paketet på den ordinarie leveransbilen som normalt lämnar deras central runt 10.00. Kundtjänst kan inte göra något eftersom det inte är jag som har betalat för frakten. Vi får väl se när DHL behagar att leverera det här paketet.

Tracking log

 

Uppdatering 2015-12-18, kl. 13:30

Då är paketet tillbaka i Tyskland igen. Lite matt blir man ju. DHL säger att det kommer att levereras först på måndag. Om det levereras på måndag så kommer jag att skicka ut era ringar med direktvändande post så att ni har dem på tisdag. Inte riktigt i så god tid före jul som jag hade hoppats, men ändå före julafton. Jag ber om ursäkt om ni sitter med hjärtat i halsgropen där hemma...

Transport log

 

Uppdatering 2015-12-19, kl. 12:35

Nu verkar det som att paketet har lämnat Tyskland. Då återstår bara att se när det dyker upp i Stockholm.

Nu har jag fått lära mig av DHL kundtjänst att anledningen till att det har sett ut som att paketet har varit i Stockholm och vänt är för att man scannar själva containern när den kommer till Stockholm, där paketet borde ha varit med. När paketet sen inte ligger i containern (dvs. felsorterat) så dyker det helt plötsligt upp någon annan stans när det scannas nästa gång.

Tracking log

 

Uppdatering 2015-12-21, kl. 12:56

Nu har paketet kommit fram och alla ringar är utskickade! God Jul!

2015-04-09

 

För några dagar sedan skickade vi iväg den första leveransen ner till våra soldater i Mali. Först ut att prova adressen är ingen mindre än MovCon själv. Enligt uppgift så ska leveranserna ta 18 dagar.

Ni som vill göra en beställning ner till Mali bör alltså göra det i ganska god tid innan ni ska rotera hem. Räkna med att det tar de maximala 5 veckorna för oss att tillverka din ring, även om det oftast går mycket snabbare, och att leveransen tar 3 veckor. Om du beställer 8 veckor i förväg bör du ha god marginal för att hinna få din ring i tid!

Passa på att betälla din missionsring till Mali så slipper du betala någon moms!

Om du gör din beställning under April så får du ytterligare 5% rabatt på din beställning till Mali. Använd rabattkoden MALIAPRIL i kundvagnen innan du beställer.
Går ni ihop på plutonen kan ni dessutom spara ytterligare 1.500 kr per ring om ni beställer fler än 10 st av vår populära 4:a i samma beställning!

2014-12-13

 

Den 13 december har länge sagts vara den mörkaste dagen på året. För några av våra utlandssoldater, och många andra, innebär juletiden inte bara en tid när solen knappt orkar sig upp över vår horizont. Det är även en svår och mörk tid för många som av en eller annan anledning kan ha hamnat i kläm i livet, eller som har mist någon när och kär.

Precis som Lucia sägs komma med ljus i mörkret så vill vi på missionsringar.se också sprida lite ljus och värme i denna mörka tid på året.

Därför kommer vi att donera hela vår vinst för 2014 till Veteranstöd Rapid Reaction.

VRR är en ideell förening som arbetar för att genom ekonomiska bidrag och på andra sätt hjälpa svenska utlandsveteraner. Då största delen av våra kunder är just utlandsveteraner vill vi på det här sättet ge tillbaka till dem som har stöttat oss genom att handla hos oss det senaste året.

VRR utför ett fantastiskt arbete. Om du också vill stödja deras arbete kan du enkelt göra så genom att sätta in ett bidrag på deras Plusgiro: 708415-5 eller Swisha över ett bidrag till 1234704862. Vill du veta mer om VRR och deras arbete hittar du deras hemsida på www.vrr.nu.

En Godare Jul och Gott Nytt År önskar missionsringar.se!

    Varor som nämns i nyheten

2014-12-10

 

Tack vare ett nytt avtal med Posten så kan vi nu sänka våra priser på frakt. De nya priserna för frakt inom Sverige är nu hälften av tidigare priser! Dina varor är fortfarande värdeförsäkrade under hela frakten, posten levererar på 1-2 dagar och du hämtar din ring hos närmaste Posten-ombud.

Dessutom har det blivit billigare att betala mot faktura, och mot postförskott. Att betala i förskott är fortfarande gratis. Över 80% av våra kunder betalar mot postförskott, vilket har många fördelar. Du behöver inte ligga ute med några pengar under tillverkningen och betalar först när du hämtar ditt paket på posten.

Beställ senast 12 december för att få din ring innan jul!

 

Vi öppnar även upp för beställningar från Mali, om du är ute på mission just nu. Storleksprovare och informationsanslag är på väg ner till missionsområdet och bör anlända till Bamako vilken dag som helst.

2014-02-13

 

Det har kommit fram att det finns ett set med "provringar" på Camp Northern Lights i en trälåda som ibland används för att prova ut storleken på den ring man sedan beställer från missionsringar.se.


Dessa ringar har i minst ett fall visat sig vara något större än vad storleken på dem säger. Det betyder att du riskerar att få en för liten ring.
T.ex: Provringen säger att det är stl. 9, men provringen är 19,8 mm i diameter, vilket motsvarar stl. 10.


För att vara helt säker på att du ska få rätt storlek, kontrollera alltid mot vår storleksguide att du har mätt ut rätt storlek i millimeter.

- Det bästa alternativet är fortfarande att mäta ut rätt storlek hos en guldsmed i Sverige.
- Man kan också mäta en gammal ring, som man vet passar, med ett skjutmått. Ta då minst två mått på olika ställen i ringen, ifall ringen skulle ha tappat sin cirkulära form.

2013-12-06
Kundtjänst

Från och med i slutet av november så har vi börjat samarbeta med ytterligare en guldsmed. Detta innebär att vi t.ex. har börjat leverera yxor i guld och silver med tillhörande kedjor, men också att vissa av våra gamla modeller kommer att kunna fås i större storlekar än tidigare.

Vi kommer också att börja sälja silverversioner av den klassiska 4:an, 6:an och 8:an. Uppdateringen av butiken för att visa alla de nya modellerna och nya storlekarna kan ta lite tid, så titta tillbaka regelbundet om det är någon speciell ring du väntar på.
Givetvis går det alltid bra att maila kundtjänst och fråga om tillgängligheten av just den modell som du önskar.

2013-05-12
Daniel

Under juni månad kommer vi att ta ett kort sommaruppehåll.

Guldringar som redan är beställda kommer att levereras i början av juni.
Silverringar som beställs fram till 30 maj kommer att levereras i början av juni.

Guldringar som beställs under maj och juni, samt silverringar som beställs under juni månad, kommer att levereras under vecka 28.

Därefter fortsätter vi som vanligt.

Trevlig sommar!

2012-07-04

 

Vi vill flagga för att guldpriset kan vara påväg uppåt, främst på grund av en stigande dollarkurs.

Detta gör att vissa priser kan komma att justeras i efterhand, de flesta ringar ligger dock kvar på samma pris. Självklart gäller fortfarande full avbeställningsrätt om ni inte godkänner det nya priset, allt för att vi ska kunna hålla så låga mariginaler som möjligt.

2012-04-06

Vi har sett att våra kunder ofta söker efter yxor i vårt sortiment. Vi har börjat leta efter en guldsmed som kan tänka sig att tillverka yxor och försöker givetvis att pressa priset så mycket vi kan.

Är yxor något du saknar, och vad skulle du kunna tänka dig att betala för en yxa?

2012-04-06

Eftersom FS22 snart roterar hem ser vi, som vid alla missioner, ett ökat beställningstryck just nu. Detta gör att det i vissa fall kan ta något längre tid att tillverka vissa modeller.

Förseningen rör sig vanligtvis aldrig om mer än en vecka, och vi ber givetvis om ursäkt för detta.